У Харкові серед білого дня спіймали п'яного до непритомності водія - норма алкоголю в нього була перевищена у 12 разів. Про це повідомили у патрульній поліції.

Інцидент стався вдень 22 грудня на вулиці Старицького, де патрульні зупинили автомобіль Hyundai за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування поліцейські побачили у водія ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік погодився пройти перевірку на приладі Drager, який показав 2,54 проміле алкоголю в крові, що перевищує допустиму норму більш, ніж у 12 разів. Таке число проміле відповідає приблизно одній випитій пляшці горілки.

А під час перевірки документів з'ясувалося, що суд позбавив водія права керування транспортними засобами. На чоловіка склали адміністративний протокол за ч.1 ст. 130 (Управління транспортним засобом у стані сп'яніння) та винесли постанову про накладення штрафу на суму 20 400 грн за ч.4 ст. 126 (Управління транспортним засобом особою, позбавленою права керування) КУпАП.

У 2021 році було посилено покарання за водіння у нетверезому стані. П'яному водієві загрожує штраф у розмірі 17 тис. грн. За повторне порушення упродовж року вже загрожує штраф 34 тис. грн. з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на три роки з вилученням авто або без такого. А якщо водій порушить втретє, штраф становитиме 51 тисячу гривень плюс позбавлення прав на 10 років з конфіскацією транспортного засобу.

Ще в жовтні поліцейські заговорили про те, що в Харкові побільшало ДТП порівняно з літом. Крім того, містом їздять десятки п'яних водіїв. За словами представників патрульної поліції, за день може бути виявлено до 30 таких порушників. Пару місяців тому у Харкові зупинили "рекордсмена" - у нього перевищення допустимої норми алкоголю в крові було більш ніж у 18 разів, драгер показав 3,73 проміле алкоголю. У такому стані людина зазвичай може бути непритомна, і можливий навіть летальний кінець.