Сили оборони звільнили частину території біля села Липці на Харківщині. Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» розповів представник служби зв’язків із громадськістю 13-ї бригади оперативного призначення НГУ «Хартія» Володимир Дегтярьов.

За його словами, ще у травні бійці «Хартії» вибили росіян з околиць Липців і з того часу продовжують відтискати ворога до кордону.

Володимир Дегтярьов зазначив, що звільнити ще одну ділянку перед Липцями вдалося в ході великої операції, яка тривала кілька місяців силами підрозділів ГУР, зокрема, «Артан», «Легіон» та «Кракен». Наразі українським військовим, каже Дегтярьов, вдається перехоплювати ініціативу росіян та крок за кроком звільняти території.

Нагадаємо, SQ писав, що нещодавно ГУР, "Хартія" та інші підрозділи провели спецоперацію, яка дозволила звільнити лісовий масив за Липцями. Сотні росіян було знищено, десяток взято в полон.

Володимир Дегтярьов зауважив, що специфіка тих чи інших дій дуже залежить від місцевості. Біля Липців є великі поля, а між ними є лісові масиви, за які ведуться основні бої, адже на відкритій місцевості немає сенсу будувати зони оборони.

Дегтярьов підкреслив, що зараз головним завданням для Сил оборони є утворення умов, які дозволять перехопити ініціативу, захопити плацдарм у черговій лісосмузі та рухатися далі.