Курська наступальна операція Сил оборони України мала значний вплив на російські війська, зокрема, в районі Глибоке-Липці на Харківському напрямку. Про це в ефірі "Суспільне Новини" повідомив заступник командира батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич.

За його словами, до початку Курської операції в районі Липці-Глибоке точилися інтенсивні бої за участю морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ.

"Коли почалась Курська операція, то частина цього підрозділу зірвалася і пішла в інший бік. Тобто, дійсно це вплинуло," - зазначив військовий.

Офіцер підкреслив, що повний масштаб і задум Курської операції відомі лише вищому військовому керівництву України. Однак він висловив впевненість, що операція досягла поставлених цілей і продовжує виконувати свої завдання.

Раныше президент України Володимир Зеленський говорив, що Курська операція зупинила окупацію Харківської області.

ЗСУ почали наступ у Курській області РФ 6 серпня. Майже за три місяці до цього, 10 травня, російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Росіянам вдалося просунутися на кілька кілометрів, але вони були зупинені у Вовчанську і на підступах до села Липці на північ від Харкова.

Фото ілюстративне