На Харківському напрямку РФ відправляє в бій непідготовлених новобранців. Тактика російського командування полягає у використанні "безлімітного людського ресурсу", розказав в ефірі Суспільного представник служби зв'язків з громадськістю 13-ї бригади Національної гвардії "Хартія" Володимир Дегтярьов.

За словами Дегтярьова, з перехоплень, доповідей та регулярного спілкування з полоненими стало відомо, що проти українських сил застосовують нещодавно мобілізованих російських військових. Він зазначив, що здебільшого це люди з місць позбавлення волі, яких масово мобілізують у колишні "вагнерівські" структури, а нині - в підрозділи Міністерства оборони РФ.

Дегтярьов додав, що цих новобранців навчають на полігонах лише кілька тижнів, після чого відправляють пішки в односторонні атаки, з яких майже ніхто не повертається.

За його словами, полонені стверджують, що не знають і не бачили нікого зі своїх попередників. Російським військовим не надають жодних інструкцій, окрім вказівки дійти до певної позиції, де їм нібито мають повідомити подальші дії. Представник "Хартії" додав, що коли ці військові досягають вказаного місця, вони виявляють відсутність забезпечення, логістики. Він також підкреслив, що всі ці шляхи контролюються з повітря українськими силами.

За словами Дегтярьова, російські інструктори ще на етапі навчання попереджають новобранців, що половина з них здасться в полон. Незважаючи на це, командування продовжує відправляти нові підрозділи на штурми українських позицій, де росіяни зазнають значних втрат.