4 роки і 6 місяців у в'язниці проведе 35-річний житель Богодухова, який повідомив про замінування київського метро та нафтопереробного підприємства на Харківщині. Про це розповіли у прокуратурі.

Наприкінці березня цього року чоловік зателефонував на гарячу лінію СБУ та повідомив про нібито закладені вибухові пристрої на нафтопереробному підприємстві в Богодухівському районі та в київському метрополітені. Зловмисник заздалегідь підготувався до злочину, придбавши окремий телефон для дзвінка.

Перевірка інформації показала, що повідомлення було неправдивим. Під час судового засідання обвинувачений визнав свою провину, але заявив, що не відчуває каяття. За його словами, таким чином він висловлював протест проти політики держави, вважаючи дії керівництва України незаконними.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на критично важливих об'єктах інфраструктури). Одразу після оголошення вироку засудженого взяли під варту в залі суду.