Третя штурмова бригада Збройних Сил України офіційно повідомила про успішний контрнаступ на Харківщині. Згідно з інформацією від командування бригади, 15 серпня 2024 року українські військові пішли в контратаку, у результаті якої українські бійці просунулися вглиб фронту майже на 2 км².

Командир бригади, полковник Андрій Білецький, зазначив, що головною метою операції було зниження наступального потенціалу 20-ї армії РФ, і ця мета досягнута. Він підкреслив унікальність операції, оскільки українські війська успішно наступали проти переважаючих сил противника.

За його словами, співвідношення сил на полі бою було 2,5 до 1 на користь ворога, не враховуючи додаткові сили підтримки противника.

Основні результати операції:

  • взято під контроль батальйонний район оборони противника;
  • захоплено ворожі взводні та ротні опорні пункти;
  • знищено близько 300 осіб ворожого особового складу за чотири дні;
  • завдано значних втрат техніці та озброєнню противника.

"Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики", - сказав командир бригади.

Наразі повідомляється, що окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної артилерії, намагаючись повернути втрачені позиції. Однак Третя штурмова бригада продовжує утримувати захоплені рубежі.

Ця операція мала стратегічне значення, оскільки вона відвела удар ворога з напрямку Макіївки та знизила напругу на інших критичних ділянках фронту в смугах сусідніх бригад, зазначили у Третій штурмовій.