Мер Харкова Ігор Терехов звернувся до начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та АТ "Харківобленерго" з проханням не застосовувати графіки відключень електроенергії в Харкові. Про це повідомили у міськраді.

У своєму зверненні мер наголосив, що Харків вже два з половиною роки знаходиться у прифронтовій зоні і постійно зазнає ударів з боку РФ. За цей час у місті були пошкоджені і зруйновані тисячі житлових будинків внаслідок бомбардувань, ракетних атак та обстрілів.

Терехов зазначив, що через постійний терор харків'яни зазнають чимало побутових незручностей, пов'язаних з неможливістю надання комунальних послуг у повному обсязі та необхідністю відновлювати житло.

Мер послався на заяву Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля від 18 липня 2024 року, згідно з якою у населених пунктах та на об'єктах у 20-кілометровій зоні від кордону з Росією й Білоруссю та в 20-ти кілометрах прифронтової зони відключати електроенергію не будуть. Харків відповідає цим умовам.

"У зв'язку з цим звертаюся до Вас з проханням не застосовувати графіки відключень електроенергії в Харкові і зробити все можливе у межах своїх повноважень, аби мешканці прифронтового міста були зі світлом цілодобово", - підкреслив Ігор Терехов у своєму зверненні.