У Харкові розвиватимуть будівництво сонячних електростанцій. Про це заявила директор Харківської інвестиційної агенції Тетяна Столяренко під час виступу на панелі «Енергетичний поворот України до європейської інтеграції: ключові віхи» у межах міжнародної конференції «Europe - Poland - Ukraine. Rebuild Together 2023», повідомили в міськраді.

Вона розповіла закордонним партнерам, що збитки енергетичної інфраструктури Харкова сягають понад 2 млрд євро. Попри те, що війна триває, міська влада вже зараз планує новий  напрямок енергетичного розвитку Харкова - будівництво сонячних електростанцій. Зокрема, завдяки співпраці з німецькими партнерами першу сонячну електростанцію вже запустили в одній із міських лікарень.

«Ми розглядаємо цей проєкт як інвестиційний, бо місто планує бути гарантованим споживачем цієї електроенергії. Місто готове надавати земельні ділянки для будівництва сонячних електростанцій і всіляку підтримку», - підкреслила Тетяна Столяренко.

Нещодано мер Харків Ігор Терехов заявив, що сонячні електростанції будуть встановлювати в лікарнях, школах, дитячих садках Харкова.