У Харкові з 1 вересня навчальний процес буде організовано онлайн або офлайн за бажанням батьків, але обов'язково - у безпечних умовах, розглядають різні варіанти. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Ігор Терехов, повідомили в міськраді.

За словами Терехова, зараз міська влада радиться з батьками, і, якщо в тих буде бажання, у Харкові організують комбінований навчальний процес.

"Ми створимо умови, щоб діти могли в безпечних місцях навчатися офлайн, зокрема в метро: це будуть окремі зони з шумоізоляцією, щоб діти могли сконцентруватися. Водночас ми маємо забезпечити рух поїздів у метро, не завдаючи нікому незручностей. Має бути комфортно і дітям, і вчителям, і пасажирам", - сказав мер.

Ігор Терехов ще раз наголосив, що офлайн-заняття діти відвідуватимуть лише за бажанням батьків, і метро - лише один із варіантів, який опрацьовується.

Уперше про можливість навчального процесу в підземці заговорили кілька днів тому. У мерії пізніше зазначили: на території метрополітену є приміщення, які можна тимчасово використовувати для навчання школярів, є й інші варіанти - усі вони опрацьовуються. Під час ухвалення рішення обов'язково враховуватиметься думка харків'ян.