Очільник Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов прокоментував чутки, які ширяться останніми тижнями, про можливу здачу Харкова чи якийсь "обмін" міста, а також про імовріний наступ на Харків. За його словами, це цілоспрямована російська ІПСО. Така неправдива інформація впливає навіть на посадовців: губернатор зазначив, що деякі представники центральних органів влади телефонують йому та питають про необхідність евакуюватися.

ІПСО - інформаційно-психологічна операція. На відміну від пропаганди ІПСО мають дещо інші цілі — розгойдування психіки, вплив на настрої і емоції, дискредитацію союзників. Такими діями противник намагається підірвати бойовий дух та посіяти панічні настрої у суспільстві.

Коментуючи можливий наступ на Харків, Синєгубов зауважив, що росіяни можуть наступати на будь-якому напрямку. Ворог не полишив своїх планів щодо захоплення області, але для цього йому необхідні ресурси. У першу чергу - штрурмова кількість військ на певній ділянці кордону, але такого скупчення зараз не спостерігається. Військові, розвідка та влада ведуть моніторинг 24/7, щоб бути готовим до будь-якого розвитку подій.

Синєгубов зазначив, що над підвищенням обороноздатності регіону влада працює з 24 лютого 2022 року. Спочатку будували перші лінії оборони в Харкові, і по мірі звільнення територій області ця робота подовжувалася.

Раніше Синєгубов повідомляв, що росіяни зосередили близько 40 тис. бійців і техніку на Куп'янському напрямку. Він наголошував, що на півночі  області немає скупчення сил, яке б свідчило про наміри проводити активні штурмові дії.

Про те, що скупчення російських військ біля кордону з Харківською областю немає, говорив і мер Харкова Ігор Терехов.