Харків'яни вийшли до центру міста, щоб відзначити День Соборності. За інформацією "Суспільного", 22 січня на площі Свободи зібралося близько 70 городян із національними прапорами. Вони зібралися біля намету "Все для перемоги", навпроти розбитої будівлі облдержадміністрації. Харків'яни вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, співали український гімн та пісні.

За словами співорганізатора акції Володимира Чистиліна, зустрічі у День Соборності - традиція, і відмовитися від неї означало б поразку. Адже багато бійців, які зараз під Бахмутом, кажуть, що "обов'язково потрібно збиратися, тому що ми не можемо зараз вас підтримати. Ми зі зброєю в руках зараз захищаємо, а ви спробуйте зібратися символічно".

Під час акції у наметі "Все для перемоги" волонтери плели маскувальні сітки.

Минулого року на честь Дня Соборності харків'яни вишикувалися в живий ланцюг.

День Соборності України святкують щорічно 22 січня. 1919 року цього дня було проголошено Акт об'єднання Української та Західноукраїнської Народних Республік. Саме святкування було встановлено у 1999 році. Традиційно цього дня проводилися патріотичні заходи й створювалися "живі ланцюги".

Вперше "живий ланцюг" утворили 21 січня 1990 року - тоді у заході взяли участь майже 3 млн осіб: вони взялися за руки, поєднавши Івано-Франківськ, Львів, Рівне, Житомир та Київ у 71-річчя возз'єднання УНР та ЗУНР. Цей ланцюг був одним із наймасштабніших у світовій історії і став важливим кроком до здобуття незалежності Україною. Її довжина перевищувала 770 км. Акцію організував Народний Рух України.

Цього року через вторгнення РФ День Соборності пройшов без масштабних урочистостей.