Пожежу на Харківщині, яка виникла після російських ракетних ударів, можуть гасити ще кілька днів. Голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що рятувальники локалізували пожежу та продовжують її ліквідацію.

Займання виникло на території газопереробного підприємства в Ізюмському районі. У ніч проти 20 грудня російські війська вдарили по підприємству ракетою, імовірно - С-300.

Синегубов повідомив, що гасіння пожежі на газопереробному підприємстві має свої особливості, тому для повної ліквідації надзвичайної ситуації може знадобитися кілька днів.

Глава ОВА також зазначив, що противник робить спроби наступу в Харківській області, але щоразу отримує відсіч від ЗСУ. Гарячою точкою залишається Куп'янський напрямок. Війська РФ продовжують обстрілювати позиції українських військових та будинки місцевих жителів. У цьому районі перебувати небезпечно, тому Синегубов закликав усіх місцевих жителів до добровільної евакуації, а тих, хто поїхав, - поки не повертатися назад.

Загалом ситуація вздовж лінії зіткнення в регіоні контролюється, підкреслив губернатор. Харківщина працює над підвищенням обороноздатності, бо росіяни не відмовились від планів захоплення області. Синегубов повідомив про те, що в регіоні підготовлено ешелоновану оборону, яка постійно вдосконалюється, добре працює розвідка, є мотивовані та підготовлені кадри та сучасне озброєння, тому ЗСУ готові дати відсіч противнику в усіх можливих напрямках.