У Харкові судитимуть жінку, яка коригувала російські удари по місту та хвалила окупантів. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 55-річна харків’янка долучилася до Telegram-каналу, який адмініструють представники російських спецслужб, та передавала дані про розташування особового складу та озброєння Сил оборони.

Також жінка надсилала росіянам інформацію про наслідки повітряних атак на Харків. Ці дані в подальшому російські військові використовували для планування нових ударів по місту.

Крім того, харків’янка писала у коментарях, що Харків, який нібито чекає так званого «звільнення», «будет освобожден к 2025 году». Також жінка бідкалась, що «СВО не получается из-за предателей», а про окупантів писала таке: «мы верим в вас, любим, берегите себя».

Під час обшуку у жінки вилучили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Жінці інкримінують факти державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та виправдовування збройної агресії РФ (ч. 2 ст. 111, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України). За скоєне їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. На суд фігурантка очікує під вартою.