Навчання - процес, який є невід’ємною складовою людського життя. Вивчаючи щось нове ми отримуємо з цього користь. Хтось зможе отримати підвищення чи кращу роботу, а комусь хочеться покращити іноземну мову для подорожей та нових знайомств. Для цього і існують репетитори - люди можуть легко знайти собі викладача з предмета, який вони хочуть вивчати.

В свою чергу, робота репетитором досить зручна для вчителів та всіх, хто має педагогічну освіту. Найголовніша причина - це набагато легше, ніж працювати в школі, де, окрім навчання, треба займатись вихованням дітей, вести різну документацію (наприклад, шкільний журнал). Репетитор має лише одну мету - навчити учня, підвищити рівень його знань. До того ж, в більшості випадків заняття з репетитором проходить один на один, то ж не треба контролювати поведінку учня, просити його сконцентруватись.

Стати репетитором в Україні не так і складно. Не обов’язково мати педагогічну освіту (хоча це буде великим плюсом) - головне мати хороший рівень знань й знайти свого учня. Звичайно, вчитель має самовдосконалюватись, тому треба намагатись шукати курси для підвищення кваліфікації, не зупинятись на досягнутому - так ви подаватимете приклад учням, яких у вас буде з’являтись більше.

Складнощі з пошуком учнів для репетитора-початківця та досвідченого викладача

Шукати учнів - важливий пункт для репетиторів, оскільки від цього залежить рівень заробітку. На успішність в цьому впливають такі фактори:

  • Відгуки учнів. Чим більше ви маєте позитивних відгуків, тим більше отримаєте учнів згодом.
  • Рівень кваліфікації. Якщо ви маєте різноманітні сертифікати, дипломи тощо - вказуйте їх в анкеті. Це буде підтвердженням вашого рівня для потенційних клієнтів, а отже, до вас частіше звертатимуться.
  • Досвід роботи. Чим більше ви матимете учнів, які успішно здали екзамени після занять з вами, та ще й протягом тривалого часу, то тим більшу ви матимете популярність серед потенційних клієнтів.

В такому випадку виникає питання: що робити тим, хто робить перші кроки в репетиторстві? Адже більша частина учнів буде обирати досвідчених викладачів. Насправді, тут може допомогти нижча ціна за урок - це серйозний плюс у порівнянні з конкурентами. Не слід забувати, що учнів, яким необхідно підготуватись, значно більше, ніж репетиторів, а тому навіть без належного досвіду ви зможете знайти свого учня.

Проблеми можуть виникати в невеликих містах. Чим менше населення, тим менше дітей, які шукатимуть репетитора для підготовки до екзамену, а відтак рівень заробітку буде чимало відрізнятись від викладача, скажімо, з Харкова.

Робота з сервісом Букі: як почати співпрацю?

Якщо ви хочете спробувати себе у ролі репетитора, шикарним варіантом буде спробувати зареєструватись на сервісі Букі. Головна перевага - вам не доведеться самостійно просувати свою анкету. Реєстрація дуже проста: ви створюєте анкету й обираєте предмети, які будете викладати. 

Після цього вам доведеться лише чекати на заявки учнів та коригувати свій графік. Щоправда, за співпрацю треба буде заплатити частку від свого доходу, але це мізерна сума в порівнянні з тим, скільки можна заробляти. Перед реєстрацією ви зможете вирахувати, скільки можете заробляти: для цього треба обрати ставку та кількість занять на тиждень.

Репетиторські послуги: коли вони найбільш затребувані?

Хоча навчання і триває майже все наше життя, найбільше до репетиторів звертаються школярі у підготовці до екзаменів. Через це зима та весна - найбільш гарячі періоди, коли репетитори отримують купу нових учнів. 

Звичайно ж, це треба підтверджувати результатом - школяр може відмовитись від занять, якщо не відчуватиме прогресу. Тож байдуже, чи ви маєте величезний досвід або у вас його зовсім нема - головне, аби дитина засвоювала матеріал та склала іспити завдяки плідній роботі з вами.

Матеріал підготовлено за підтримки сервісу Букі.