У Харкові 17-річний підліток побив, зґвалтував і намагався спалити 15-річну дівчинку. Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Підозрюваний - першокурсник коледжу. Він і потерпіла були в одній компанії в сусідньому селі, відзначали день народження, пили спиртне. Після урочистостей друзі повезли їх додому і висадили на перехресті. Далі хлопець із дівчиною пішли пішки.

Вдома у хлопця тієї ночі нікого не було. Батько, який працює охоронцем, був на нічній зміні; мати пішла з сім'ї, коли хлопчикові було 7 років.

Хлопець заманив дівчину до себе додому і почав чіплятися до неї. Дівчина вирвалася і побігла на вулицю. Хлопець наздогнав її і 6 разів ударив цеглою по голові. Дівчина втратила свідомість. Хлопець потягнув її з двору на город. Біля паркану він зупинився і зґвалтував непритомну дівчину, після чого спробував задушити її руками. Потім ґвалтівник вирішив спалити жертву і облив її дизельним паливом. Оскільки йшов дощ, запальничка гасла. Хлопець пішов додому по сірники, повернувся і підпалив одяг дівчини. Зловмисник не став чекати, поки тіло згорить: він пішов у дім, переодягнувся, речі сховав за тумбочку і заснув.
Розбудили хлопця крики сусідів. Дівчину, від якої йшов дим, побачив чоловік із сусідньої ділянки, коли вийшов у туалет. Він одразу впізнав школярку, покликав її матір. Життя дівчині врятував дощ: він не погасив полум'я повністю, але й не дав йому розгорітися.

Підозрюваного затримано. Він розповів про деталі злочину, але пояснити причини скоєного він не може. Родичі наполягають, що хлопець переніс психологічну травму через відхід матері. Батько вважає, що на психіку вплинула окупація, яку хлопець пережив на початку повномасштабного вторгнення.
Відомо, що агресію хлопець проявляв і раніше, у своїй сім'ї: одного разу він ударив скляною пляшкою по голові свою бабусю.

За спробу вбивства, поєднану зі зґвалтуванням, хлопцеві загрожує довічне ув'язнення. 22 жовтня суд має обрати йому запобіжний захід. Поліція клопоче про тримання під вартою без застави.

Потерпіла - старша дитина в сім'ї. Її батько помер. Мама виховує цю дівчинку та її трьох молодших братів сама. Нині дівчина в дуже важкому стані перебуває в реанімації. Медики намагаються її врятувати.