Російські обстріли повністю знищили інфраструктуру в Липцях Харківського району. Про це повідомив начальник Липецької сільської військової адміністрації Олексій Слабченко, пише «Слобідський край».

Липці – велике село в 30 км від Харкова. До війни тут мешкало понад 4 тисяч людей. Село було окуповано у лютому 2022 року, а у вересні того ж року його звільнили ЗСУ. З того часу Липці постійно перебувають під російськими обстрілами. З початком нового наступу РФ на півночі Харківщини у травні 2024 року село майже знищене.

За словами Олексія Слабченка, в Липецькій громаді розбиті всі школи, амбулаторії, лікарні та магазини. Нещодавно ворог ударом КАБів знищив останню з 4-х високовольтних підстанцій. В громаді немає ні світла, ні газу, ні води, ні зв’язку.

Олексій Слабченко зазначив, що росіяни обстрілють громаду щоденно з різного виду озброєння. Через безпекову ситуацію нині туди не можуть дістатися екстрені служби.

«Десь тижні два тому в нас був обстріл, почалася пожежа. Гасили її місцеві жителі. Тоді згоріло 26 будинків», – розповів Олексій Слабченко.

Також постійними обстрілами знищено Вовчанськ, де кілька місяців тривають інтенсивні бої. Наразі від міста, в якому до російського вторгнення проживало понад 17 тисяч людей, практично нічого не залишилося.