Співробітники Служби безпеки викрили мешканця Куп’янського району, який під час окупації частини Харківської області співпрацював із росіянами. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Встановлено, що 46-річний колишній дільничний звільнився незадовго до повномасштабного вторгнення, а після окупації Куп’янська почав співпрацювати із росіянами та обійняв «посаду» в місцевому окупаційному «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Чоловіка призначили на посаду «виконуючого обов’язки помічника начальника чергової частини-оперативного чергового». Він керував роботою оперативної зміни чергової частини та стежив за обстановки на закріпленій за ним території Куп’янська. Також він приймав заяви і повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення.

Після звільнення міста чоловік втік до РФ, де переховується від правосуддя. Йому заочно повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України. Тривають заходи для притягнення фігуранта до відповідальності.