У кого найбільші зарплати у Харкові та області, розповіли у прес-службі ХОВА.

Топ актуальних та найоплачуваніших вакансій останнього тижня:

  • тракторист-машиніст с/г (лісогосподарського) виробництва - 25 тис. гривень;
  • лікар-терапевт - 20 тис. гривень;
  • швачка - 16 тис. гривень;
  • токар - 15 тис. гривень;
  • інженер з охорони праці - 15 тис. гривень;
  • електрогазозварювальник - 10, 4 тис. гривень;
  • монтажник санітарно-технічних систем та обладнання - 10, 345 тис. гривень;
  • апаратник охолодження молочних продуктів - 10 тис. гривень;
  • підсобний робітник - 10 тис. гривень;
  • слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики - 9,2 тис. гривень.

З докладним переліком усіх актуальних вакансій можна ознайомитись за посиланням.

З питань зайнятості та безробіття звертайтесь до телеграм або на "гарячу лінію" Харківської обласної служби зайнятості, яка працює з понеділка по п'ятницю, з 9:00 до 17:00 за телефонами: 0730559824, 0985670576; 0990562800; 0951387296.

У середньому ті, хто втрачає роботу, можуть шукати нового півроку, розповіла керівник експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua Руслана Березовська. Ситуація справді критична, і тим, хто працює у незатребуваних сегментах, варто розглянути можливість адаптувати свої навички до нових потреб.

Буде два перехідні періоди: зараз економіка має працювати на оборону країни, а після закінчення війни - на відновлення. Тоді вкрай потрібні будуть лікарі, реабілітологи, будівельники, інженери.

Якщо ви - власник бізнесу, згодом, ймовірно, відкриється більше можливостей для роботи із західними ринками. Не виключено, що Кабміну вдасться домовитися з ЄС щодо довгострокового зняття квот, тож продавати свої товари у західних країнах буде вигідно.

Перед пошуком роботи експерти також радять ознайомитись із ситуацією на ринку, прислухатися до себе, розглянути можливість монетизації свого хобі. Криза створює умови для сміливих рішень, а нові виклики потребують кардинальних змін.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну ринок праці став "належати" роботодавцям. Так, у середньому на 1 робоче місце в Україні претендують 12 осіб. Найбільше вакансій сьогодні - у західних областях України. Причина цього - переїзд багатьох підприємств у ці регіони. Наприклад, на Львівщині "Кулиничі" будують новий завод. Майбутнє виробництво дозволить створити 3 тис. робочих місць, з яких 1000 осіб працюватиме на заводі, ще 2000 - на суміжних підприємствах. З них 500 осіб - це працівники Харкова, які переїхали.