Корупція в харківській податковій. Вищий антикорупційний суд України виніс вирок співробітниці харківської податкової та приватному підприємцю у пособництві в наданні хабара керівнику ГУ ДПС у Харківській області. Вони отримали по 5 років позбавлення волі, але з випробувальним терміном. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Метою хабара було сприяння в ухваленні рішення про виключення товариства з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також реєстрація зупинених податкових накладних цього товариства.

Обвинувачення ґрунтувалося на ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 369 КК України. Колишньому головному спеціалісту суд призначив 5 років позбавлення волі, але звільнив від відбування покарання з випробуванням на 2 роки. Приватний підприємець отримав 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

Додатково, приватний підприємець зобов'язаний протягом 15 днів перерахувати 100 тис. грн у Фонд United 24 на проєкт "Армія дронів".

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.