Компанія Philip Morris International планує побудувати фабрику на Західній Україні - у Львівській області. Робочі місця на новому виробництві запропонують насамперед працівникам харківського підприємства, повідомили у пресслужбі компанії.

Планується, що виробництво буде запущено в першому кварталі 2024 року. На новій фабриці працюватимуть понад 250 осіб.

Як повідомив генеральний директор "Філіп Морріс Україна" Максим Барабаш, з початку війни фабрика в Харківській області не працює. Він висловив сподівання, що виробництво відновиться, щойно це стане безпечним для співробітників.

У вересні 2022 року голова ХОВА Олег Синєгубов говорив, що підприємство і виробництво харківської фабрики Philip Morris зруйноване обстрілами, проте компанія й надалі сплачувала податки.

"Philip Morris, підприємство і виробництво якого зруйновано, продовжує справно платити. А це, напевно, найбільший платник податків на території Харківської області", - зазначив губернатор.

Тютюнова фабрика "Філіп Морріс Україна" в Харківській області працювала з 2006 року. Останніми роками вона знаходилася в Докучаєвському. Підприємство було одним з основних інвесторів Харківщини та найбільшим платником податків регіону.