Харків'янин хотів, щоб РФ швидше захопила Україну. Підозрюваного затримали, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

54-річний житель Харкова на своїх сторінках у соцмережах виправдовував дії російських військових і заперечував збройну агресію РФ проти України. Він поширював матеріали, в яких підтримував російську армію, і писав, що хоче, щоб "РФ швидше захопила Україну".

У чоловіка виявили мобільний телефон і флешку з матеріалами ворожої пропаганди. Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). 

Після оголошення підозри зловмисник переховувався від слідства та намагався виїхати до РФ, однак оперативники встановили його місцезнаходження та затримали. 

Наразі фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.