У Харкові пропонують спеціальну послугу для людей, які постраждали від обстрілу. Як повідомили у міській службі 1562 року, це послуга зі збору сміття; вона називається "човен на добу".

"Ми встановлюємо бункер на добу людям, які постраждали після обстрілу. Здзвонюємося із заявником, домовляємося, на який час встановити. Хлопці приїжджають та встановлюють. За добу контейнер заповнюється, наступного дня ми приїжджаємо та забираємо. Ця послуга безкоштовна для всіх – і мешканців багатоповерхових та приватних будинків Харкова", - розповів комунальник Євген Гурєв.

Такі бункери для сміття, "човни" - не нові для міста. Харків'яни вже кілька років ними користуються паралельно зі звичайними контейнерами для сміття. За інформацією комунальників, є 10-кубові та 8-кубові бункери. Вони призначені для великогабаритного сміття: це старі вікна, двері, рами чи меблі.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення, кажуть комунальники, через постійні обстріли Харкова в місті було пошкоджено багато контейнерів для сміття. Ті, що можна відремонтувати, спеціалісти відновлюють та повертають на місце.

Про героїчну роботу харківських комунальників знають у всій Україні. Навіть на початку повномасштабного російського вторгнення у місті вивозилося сміття, на вулицях Харкова завжди чисто, у парках - квіткові клумби й доглянуті газони. У будинках харків'ян є світло та вода. Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко під час чергового візиту до Харкова навіть поцікавився у мера Ігоря Терехова, у чому секрет чистоти прифронтового міста.

Згодом у Харкові планують встановити пам'ятник комунальному працівнику - на знак вдячності та поваги до тих, хто в умовах війни займався забезпеченням життєдіяльності міста.