На Харківщині машина з рятівниками підірвалася на міні. Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, трагедія сталася 19 жовтня в Ізюмському районі. Загинуло двоє людей загинули, ще четверо отримали поранення.

Губернатор зазначив, що в області зберігається висока мінна небезпека.

Ізюмський район довгий час був окупований, втікши звідти у вересні, росіяни залишили безліч неприємних подарунків. Це призводить до постійних трагедій, коли гинуть та травмуються люди. Так, за інформацією Офісу генпрокурора, 17 жовтня поблизу с. Дібрівне 16-річний хлопець настав на міну, він вижив, але отримав поранення.

Минулого тижня в Ізюмському районі двоє шляховиків підірвалися на міні, вони загинули. Чоловікам було 28 років та 21 рік.

Щодня на Харківщині сапери обстежують до 20 га місцевості. Швидкість розмінування залежить від складності ділянки. При виявленні вибухонебезпечних предметів роботи з розвідки зупиняються, сапери займаються вивозом та ліквідацією мін та снарядів або, за неможливості транспортування, знищують їх на місці. На обстеження деяких об'єктів рятувальники можуть витратити цілий день. Окупанти залишили значну кількість протитанкових та протипіхотних мін. Найбільш небезпечні, кажуть сапери, - міни ПФМ, "пелюстки" або "метелики", а також ПОМ-2, ПОМ-3 - протипіхотні міни, які спрацьовують дистанційно.