У Харкові жінка отримала компенсацію у розмірі 99 828 гривень від мережі магазинів "Єва" за травму, отриману в торговельному залі. Інцидент стався ще в жовтні 2020 року, але судове рішення було оприлюднене лише у вересні цього року, пише Інформатор.

За словами позивачки, вона перечепилася через сходинку між стелажами з товаром і впала, отримавши перелом стегнової кістки. Жінка не змогла самостійно піднятися, і працівникам магазину довелося викликати швидку допомогу.

Постраждала стверджувала, що причиною її травми стала недбалість адміністрації магазину, яка не забезпечила безпечні умови для відвідувачів. Вона зазначила, що наявність порогів у торговельних залах суперечить правилам техніки безпеки та будівельним нормам. Після травмування жінка витратила на лікування чималу сумму грошей. Тож, потерпіла наполягала на компенсації у 129 828 гривень.

Представники ТОВ "РУШ", якому належить мережа "Єва", оскаржували позов, вказуючи на відсутність доказів того, що падіння сталося саме через сходинку, а також сумніваючись у необхідності всіх придбаних постраждалою медикаментів.

Однак суд частково задовольнив вимоги позивачки. З урахуванням наданих доказів про витрати на лікування, суд постановив стягнути з ТОВ "РУШ" 69 828 гривень на відшкодування майнової шкоди та 30 000 гривень компенсації моральної шкоди.