Військово-лікарські комісії тепер працюють за новими правилами. Про це повідомив начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження єдиного держреєстру військовозобов'язаних сектору мобілізаційно-оборонної роботи Харківського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Любомир Хомицький, пише «Суспільне».

Представник ТЦК повідомив, що Міноборони спільно з Мінцифри та іншими міністерствами анонсує можливість отримати електронне направлення для проходження ВЛК.

Висновок військово-лікарської комісії про придатність або непридатність до військової служби під час дії воєнного стану діє один рік. Тому всіх громадян, які проходили ВЛК рік тому, можуть викликати і направити на повторний медичний огляд. Але для громадянина немає необхідності самому з'являтися на військово-лікарську комісію: за потреби його викличе ТЦК.

Особи з інвалідністю не підлягають призову відповідно до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Тому такі люди не направляються на військово-лікарську комісію.