На Харківському напрямку росіяни готуються до штурму у Вовчанську. Там ворог значно активізував повітряну розвідку. Про це повідомляє Оперативно-тактичне угруповання "Харків" у ранковому зведенні від 20 серпня.

Крім того, зафіксовано застосування важкої вогнеметної системи ТОС-1А по житлових кварталів міста.

В районі села Глибоке противник також підвищив активність повітряної розвідки, здійснює міжпозиційні переміщення особового складу штурмових загонів 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії, проводить евакуацію втрат.

У районі Липців ворог, поновлюючи втрати, заводить на позиції штурмові групи зі складу 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу. Крім того, проводить заходи логістичного забезпечення.

Поблизу Стариці російська армія провела внутрішню ротацію особового складу на передових позиціях.

Неподалік Бугруватки та Огірцевого противник здійснював переміщення особового складу на передові позиції, поповнив боєкомплект та запаси продовольства.

Українські військові повідомляють про 4 бойових зіткнення в районі Вовчанська та сусідніх Липців з початку доби. Загалом за минулу добу відбулося 5 бойових зіткнень на Харківському напрямку. Противник також завдав 1 авіаудар із застосуванням 2 керованих авіабомб, 56 ударів дронами-камікадзе та здійснив 443 обстріли позицій Сил оборони України.

Втрати ворога за минулу добу:

  • склали 76 осіб, включаючи одного полоненого.

Знищено та пошкоджено 81 одиницю ворожої техніки:

  • танк;
  • 10 артилерійських систем;
  • 57 безпілотних літальних апаратів.