На Харківщині дві співробітниці правоохоронних органів перейшли на бік РФ і почали співпрацювати з окупантами. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, співробітниця поліції з Куп'янська добровільно перейшла на бік ворога та погодилася на співпрацю з представниками РФ.

"Її основне завдання полягало у сприянні створенню правоохоронного органу окупантів. Зрадниця агітувала своїх колег до співпраці з "новою владою". У разі відмови вона загрожувала їм застосуванням фізичної сили", – розповіли у прокуратурі.

Крім того, встановлено, що колишня поліцейська прибула до квартири слідчого і без законних на те підстав провела обшук, щоб знайти та вилучити її табельну зброю.

Її 41-річна колега із смт Борова також перейшла на бік росіян і почала працювати у псевдоправоохоронному органі окупантів.

"Отримавши "нову" посаду, підозрювана намагається догодити окупантам. Вона патрулює місто, переодягнувшись у цивільний одяг із георгіївською стрічкою, приймає заяви від громадян", - зазначили у прокуратурі.

Двом колишнім співробітницям поліції повідомлено про підозру за фактом державної зради, скоєної в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Досудове розслідування продовжується.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у Полтаві заочно судитимуть екс-правоохоронцю з Куп'янська, яка перейшла на бік країни-агресора. Колишня поліцейська у лютому 2022 року свідомо перейшла на бік ворога та погодилася на співпрацю з окупантами – допомагала їм у пересуванні містом та забезпечувала їх усім необхідним.