Поліція викрила двох сутенерок, які організували роботу повій у Харкові. Підозрювані - 31-річна мешканка Луцька та 30-річна киянка.

Одна з підозрюваних вирішила зайнятися незаконним бізнесом і залучила як спільницю свою двоюрідну сестру, яка виконувала функції оператора-модератора: допомагала відповідати на дзвінки клієнтів, розповідала про сексуальні послуги.

Сутенерки працювали дистанційно - з Києва та Луцька. Підшукували жінок, готових займатися проституцією, вели переговори з клієнтами.

Інтимні послуги в Харкові коштували 4-5 тис. грн за годину. Ціна залежала від зовнішніх даних "жриць кохання" і спектра послуг, які вони готові були надавати. 50% відсотків від заробленого повії перераховували на банківські картки сутенерш. 

Поліцейські провели обшуки в борделях, а також у сутенерш у Києві та Луцьку. Вилучено мобільні телефони, макбук, ноутбук, флешки, понад 150 тис. грн і понад 10 тис. доларів США, іншу валюту, засоби контрацепції, банківські картки, корпус бойової гранати Ф-1, чорнові записи.

За ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України жінкам загрожує від 4 до 7 років позбавлення волі. 

Для повій кримінальна відповідальність не передбачена, тільки адміністративна. Штрафи теж невеликі - від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170 грн).