Харківському притулку потрібно терміново влаштувати 100 котів. Як повідомили у КП “Центр поводження з тваринами”, обігрівати "Будинок кішок" цієї зими неможливо. У теплій будівлі є місця лише для 20 тварин, а решта залишаться у холодних вольєрах.

“Більшість котиків – колишні домашні вихованці, і ми не можемо їх випустити на вулицю, тому що вони не навчені виживати у складних умовах. Добрі наші люди, благаємо, подаруйте котикам люблячу сім'ю та теплий будинок, не дайте їм мерзнути у холодних вольєрах”, - сказано у повідомленні центру.

Усього шукають нові сім'ї для 100 котів. Усі тварини стерилізовані, комплексно вакциновані, перевірені на відсутність паразитів.

На нових господарів коти очікують щодня за адресою пр-т Гагаріна, 358 з 08.00 до 16.00. Забронювати тварину можна за номером 0-800-504-313.

Фото тварин – тут.

На сайті підприємства зазначається, що витрати на утримання тварин не фінансуються із міського бюджету. Тому новий власник має компенсувати витрати на ветеринарні послуги. Ці гроші підуть на утримання тварин.

Щоб забрати кота/кішку з притулку необхідно:

  • приїхати до притулку;
  • вибрати тварину, якщо не вибрали її заздалегідь на сайті;
  • сплатити 50 грн. – за реєстрацію тварини у Єдиній електронній базі даних;
  • мати при собі паспорт – для внесення даних як власника тварини;
  • подбати про перенесення для комфортного транспортування тварини.

У "Центрі поводження з тваринами" також повідомляли, що з моменту російського вторгнення в Харкові кількість безпритульних тварин зросла втричі.

Харків'яни, які виїхали з міста, залишили сотні котів та собак. На підприємстві наголошували, що шансів вижити на вулиці у свійських тварин практично немає. Коти та собаки, які все життя провели в будинку, не пристосовані добувати собі їжу, а крім того, можуть отримати травму від снаряда або підірватись на міні. Подібні прецеденти вже були: один із колишніх домашніх собак поранив снарядом, і тварині довелося ампутувати лапу.