Російські війська намагалися атакувати українські позиції в селі Огурцове, що розташоване на півночі Харківської області, буквально за два кілометри від кордону. Як вважають аналітики Інституту вивчення війни в США (ISW), це може означати, що РФ намагається зберегти територіальні претензії у Харківській області, незважаючи на величезні втрати під час контрнаступу ЗСУ.

За даними Генштабу, 18 жовтня ворог намагався наступати в районі Огурцово та біля Дворічної, що у Куп'янському районі.

"Російські війська намагаються здійснювати наступальні операції поблизу кордону. Але з огляду на нинішній стан російських наступальних можливостей в Україні, що постійно погіршується, малоймовірно, що вони досягнуть будь-яких успіхів у цьому районі", - зазначають аналітики ISW.

Очевидно, що підрозділи РФ намагаються відшукати слабкі місця в українській обороні, а Куп'янський напрямок щодня фігурує у зведеннях Генштабу, але успіх ворога в Харківській області вкрай малоймовірний. Особливо з огляду на те, що "мобики", кинуті сюди, масово здаються в полон.

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині став однією з нищівних поразок армії окупантів з 24 лютого. Саме після цього Путін оголосив "часткову мобілізацію" в РФ та провів псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України.