Армія РФ готується до нового наступу на Куп'янському та Лиманському напрямках. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, загалом обстановка на Східному напрямку залишається складною.

В ефірі національного телемарафону начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш розповів, що росіяни перекидають на Куп'янський напрямок резерви.

При цьому тут у них є проблеми з особовим складом. За словами Євлаша, поряд зі штатними підрозділами з'явилися добровольчі угруповання: ПВК "Еспаньйола", що складається з футбольних фанатів, і "Шторм-Z", до яких набирають зеків. Крім того, росіяни проводять заміни учасників деяких штурмових підрозділів на кухарів і зв'язківців.

Водночас, каже Євлаш, російські підрозділи на Куп'янському напрямку укомплектовані непоганою технікою: у них є Т-90 і БМП-3.

Євлаш зазначив, що армія РФ змінює свою тактику, частіше використовуючи артилерію.

Зараз Куп'янський район - одна з найгарячіших точок фронту. Ще з літа російське командування зібрало тут велике угруповання чисельністю 110 тис. осіб і значну кількість військової техніки.

Голова ХОВА Олег Синєгубов говорив, що армія РФ готує ударний кулак, щоб зламати оборону на Куп'янському напрямку.

Військові експерти припускають, що в планах росіян - вийти на найближчі підступи до Куп'янська і Куп'янська-Вузлового - великих і стратегічно важливих залізничних вузлів, а також відтягнути сили ЗСУ з інших ділянок фронту.