Харківський дорожник допоміг зупинити танкову колону, яка йшла на місто на початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомили в Агентстві відновлення.

Ілля, інженер у відділі будівництва доріг Харківської служби відновлення, 2 березня 2022 року через камеру спостереження помітив 20-кілометрову колону російських військ. Вона йшла до Харкова з боку Білгородської області. У колоні були танки, БТРи, КАМази, які «протягом кількох годин тягнулися нескінченною лавиною».

Чоловік вискочив із дому і поїхав до найближчого блокпоста. Бійці тероборони передали координати російських військ артилерії, яка обстріляла колону. Згодом військові визнали, що якби вся ця техніка дійшла до міста, росіяни цілком могли б прорвати оборону.

Війна прийшла до Іллі вже вдруге. У 2014 році всій його родині довелося покинути Донецьк і виїхати до Львова. Згодом він вступив до Харківського автодорожнього університету. Ілля каже, що Харків ближче до дому, і його не полишає надія повернутися до Донецька.

Сьогодні Ілля - наймолодший керівник відділу в Службі відновлення Харківської області, займається відновленням соціальної інфраструктури. 

Фото - ілюстративне