Газовий генератор – це пристрій, який використовує газ (зазвичай природний або скраплений нафтовий газ) як паливо для створення електричної енергії. Таке обладнання широко використовується в різних ситуаціях, де необхідне незалежне електропостачання, й може слугувати джерелом електрики для житлових будинків, комерційних будівель, а також для забезпечення енергією віддалених районів, будівельних майданчиків, кемпінгів тощо. Ще газові електрогенератори можуть бути використані як резервне джерело електроживлення, автономно включаючись у разі відключення основного електропостачання.

Генератор на газі має кілька важливих переваг:

  • Екологічна чистота. Він продукує значно менше викидів шкідливих речовин і вуглекислого газу, як порівняти з традиційними генераторами, що працюють на дизельному пальному.
  • Економічна ефективність. Газ як паливо для генераторів часто є доступним та недорогим ресурсом.
  • Зручність використання. Генератори можуть працювати з використанням природного газу, зрідженого нафтового газу (СНД) або біогазу. Це означає, що вони можуть бути встановлені у різних місцях, де є доступ до відповідних газових джерел. Газові електрогенератори також зазвичай менш шумні, як порівняти з іншими.
  • Надійність. Вони мають довгий термін служби та меншу схильність до поломок. Такі генератори можуть працювати протягом тривалого часу без необхідності зупинення для обслуговування або заміни деталей.

Щоб вибрати варіант електричного газового генератора, який найбільше вам підходить, слід враховувати кілька ключових факторів:

  1. Визначте, скільки електричної потужності потрібно. Врахуйте всі пристрої, які ви плануєте під’єднати до генератора, та підсумуйте їхню споживану потужність. Виберіть газовий електрогенератор, який забезпечить достатню потужність для навантаження.
  2. Вирішіть, який тип газу ви плануєте використати. Газові електрогенератори можуть працювати на природному газі, зрідженому нафтовому (СНД) або біогазі. Переконайтеся, що вибраний генератор сумісний із вибраним типом газу.
  3. Визначте мету використання газового електрогенератора. Якщо вам потрібен генератор для резервного електропостачання, виберіть модель газового генератора з автозапуском на природному газі. Якщо ви шукаєте генератор для постійного використання, враховуйте довговічність та надійність моделей.

4

Важливо детально вивчити тонкощі роботи генератора або звернутися до спеціалістів магазину генераторів generator.ua, щоб отримати додаткові рекомендації та консультацію щодо вибору відповідного газового електрогенератора, що відповідає вашим потребам. Ознайомитись з асортиментом можна також самостійно. На сайті представлений великий вибір генераторів за доступними цінами.