У Вовчанську залишається 50 осіб, бої точаться за кожен будинок. Про це в інтерв'ю "Укрінформ" повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, лінія фронту на Вовчанському та Липецькому напрямках стабілізувалася, але ситуація залишається напруженою, тому що російське командування підкидає резерви з Сумського та Куп'янського напрямків.

Перевіряється інформація про перекидання російських підрозділів з Херсонського напрямку.

Вовчанський напрямок

На цьому напрямку ЗСУ тримають активну оборону. За даними губернатора, лінія фронту стабілізована по річці Вовча вже майже місяць тому. ЗСУ намагаються поліпшити своє тактичне становище. Цілодобово тривають вуличні бої практично за кожен будинок. Багатоповерхова забудова майже повністю зруйнована.

У Вовчанську, за інформацією Синєгубова, залишаються ще 50 осіб. З території міста, контрольованої ЗСУ, виїхали майже всі люди. Національна поліція та військові обходять будинки. 

Чітку інформацію щодо кількості мирних жителів, убитих росіянами у Вовчанську, можна буде отримати тільки після звільнення міста. За попередніми даними, це десятки людей. Такі припущення можна зробити на підставі відео військових із коптерів.

Липецький напрямок

У районі Липців ЗСУ намагаються поліпшити своє тактичне становище. 

"Там перебувають різні військові підрозділи, різні за ефективністю. Однак тішить те, що наша легендарна 92-га бригада повернулася на Харківщину. Ми за цей напрямок можемо бути впевнені", - заявив Синєгубов.

Куп'янський напрямок

На Куп'янському напрямку, повідомив Синєгубов, росіяни не знижують тиску: бої тривають у районі Синьківки, Іванівки, Петропавлівки. Війська РФ продовжують знищувати цивільну інфраструктуру і переправи через річку Оскіл для того, щоб максимально ускладнити життя мирних людей.

Просування росіян на Куп'янському напрямку, за інформацією губернатора, немає. Але можливе збільшення сірої зони, територій, на яких ведуться активні бойові дії. Сюди російське командування також направляє резерви.

За оцінкою Синєгубова, Куп'янський напрямок зараз для РФ пріоритетніший, ніж Харківський, оскільки на Харківському росіяни зазнали невдачі.

Фото: DW