Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв'ю "Укрінформ" заявив, що виконано величезну роботу з посилення засобів ППО для захисту Харкова.

"Завдання поставлено, і військові дійсно нарощують цей потенціал", - повідомив губернатор.

За його даними, цивільна влада і бізнес працюють над посиленням засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) у Харківській області. На це витрачаються сотні мільйонів гривень. Результати вже є, каже Синєгубов, але конкретизувати їх не можна, щоб не інформувати росіян.

Також, за оцінкою Синєгубова, на ситуацію з обстрілами Харкова вплинув дозвіл західних партнерів вражати цілі на території РФ іноземною зброєю. За його словами, удари по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" і по друкарні "Фактор-Друк" спонукали міжнародних партнерів, США та європейські країни, дати дозвіл наносити удари по російській території для гарантування безпеки мирних людей у Харкові та області. 

"Результати ми можемо вже спостерігати: обстрілів із С-300 стало відчутно менше", - констатував губернатор. 

Повідомлення про знищення українськими військами установок С-300 на території РФ губернатор не підтверджує і не спростовує: за його словами, офіційна інформація має надійти від Генштабу ЗСУ.

Незважаючи на деяке скорочення обстрілів, Харків і область, за оцінкою Синєгубова, ще не захищені від УМПБ Д-30. Два дні тому, увечері 17 червня, російські війська вкотре завдали удару керованими бомбами по Харкову. Боєприпас упав у приватному секторі Немишлянського району. На щастя, обійшлося без жертв.