У Харкові затримали керівників місцевої Держпродспоживслужби, які, використовуючи службове становище, вимагали "данину" з бізнесменів. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Встановлено, що керівник Держпродспоживслужби в Харківській області, начальник одного з районних управлінь відомства, працівник служби та цивільний вимагали в підприємців гроші, залякуючи перевірками та погрожуючи санкціями і штрафами.

Зокрема, чиновники вимагали від бізнесмена, який займається виробництвом м'ясної продукції, щомісяця платити їм по 30 тисяч гривень, а в разі відмови обіцяли проблеми - аж до зупинки виробництва.

Усі четверо членів банди були затримані після отримання чергової "данини". Під час слідчих дій у них вилучили понад 100 тис. доларів і 5 тис. євро.

Фігурантам повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди організованою групою осіб (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вони перебувають під вартою з правом застави від 800 тисяч до 1 мільйона гривень.

Досудове слідство триває.

Раніше на хабарі попався один із керівників Держпродспоживслужби в Харківській області, який разом із підлеглим вимагав гроші в аграріїв. Чиновник спільно з інспектором вимагав у експортерів зерна по 100 доларів за кожну вантажівку з вантажем, обіцяючи за це фітосанітарні сертифікати.

zatrimalo-kerivnictvo-derzhprodspozhivsluzhbi-harkivskoi-oblasti-yaki-obkladali-daninoyu-miscevih-pi 1 zatrimalo-kerivnictvo-derzhprodspozhivsluzhbi-harkivskoi-oblasti-yaki-obkladali-daninoyu-miscevih-pi