У Харкові відкрилися два ресторани відомої мережі швидкого харчування – KFC. Про відкриття мережа повідомила ребусом у соцмережах.

Харків'яни розгадали ребус – йдеться про ресторани KFC на пл. Захисників України та на Полтавському Шляху, неподалік метро "Холодна гора". Своїми ребусами прославився голова Офісу президента Андрій Єрмак, який таким чином до офіційного підтвердження неодноразово повідомляв або про звільнення ЗСУ населених пунктів, або про постачання нового озброєння в Україну.

"Поки "Мак" чекає, конкуренти відкриваються", - коментують харків'яни в соцмережах відкриття KFC.

Ресторан на Полтавському шляху до війни працював порівняно недовго, він відкрився в середині грудня 2021 року. Поки закриті в Харкові ще три точки KFC - біля станції метро "Університет" на Стекляшці, у ТРЦ "Караван", у "Французькому бульварі".

Kentucky Fried Chicken (з англ. - "Смажене курча з Кентуккі"), скорочено KFC - міжнародна мережа ресторанів громадського харчування, що спеціалізується на стравах з курки. Штаб-квартира компанії знаходиться в місті Луїсвілл в штаті Кентуккі. KFC — друга по торговому обігу мережа кафе у світі, яка поступається лише компанії McDonald's. Компанія була заснована підприємцем Харландом Сандерсом, який почав продавати страви зі смаженої курки за часів Великої депресії. Пізніше Сандерс почав продавати ліцензійні права у інші штати; перше кафе за межами Кентуккі відкрилося 1952 року в Юті. Страви з курки стали невід'ємним елементом кухні швидкого харчування, склавши конкуренцію гамбургеру - головному символу фастфуду.

Відкриваються у Харкові не лише заклади громадського харчування – так, з сьогоднішнього дня у "Нікольському" запрацював кінотеатр Multiplex на четвертому поверсі торгового центру. Усі квитки на 18 число, до речі, вже розкуплені.