У Лозовій роздають склопакети людям, чиє житло постраждало від обстрілів. Про це повідомляє Lozova News.

Майже три десятки сімей, яким вибухами вибило вікна, вже отримали склопакети. Допомогу в першу чергу надають категоріям, що гостро її потребують: людям з інвалідністю, сім'ям захисників України, багатодітним сім'ям, одиноким людям похилого віку. За кошти обласного та місцевого бюджетів придбали 81 енергозберігаючий блок. Вікнами також забезпечать багатоповерхівки для місць загального користування. Підтримку отримають мешканці будинків різної форми управління, у тому числі ОСББ. Сукупна вартість вікон складає близько 5 мільйонів гривень.

Як пише "Слобідський край", за даними місцевої влади, з початку війни Лозовська громада зазнавала ракетних ударів близько 30 разів. У квітні російські війська завдали удару по об'єкту енергетичної інфраструктури, внаслідок чого у Лозовій два дні не було електроенергії, водопостачання та зв'язку. 13 вересня російська ракета влучила у загальноосвітню школу №8, яка була найстарішим навчальним закладом Лозової. Всього з початку повномасштабного вторгнення у Лозовій відомо про пошкодження 128 багатоповерхових будинків та 223 приватних домоволодінь. Загинули чотири місцеві жителі, близько 20 осіб отримали поранення.

Де ще на Харківщині можна отримати допомогу на постраждале житло

► У Донецькій громаді Ізюмського району мешканці, будинки яких постраждали від російських обстрілів, зможуть отримати від 20 до 30 тисяч гривень. Громада допомагає людям закривати розбиті вікна та ремонтувати дахи. А ось грошову допомогу від селищної ради видаватимуть, якщо зруйновано понад 50% житла – ці люди отримають по 30 тисяч гривень. Отримати 20 тисяч гривень зможуть мешканці, чиє житло отримало значні пошкодження – вибито вікна, двері, пошкоджено дах, частково пошкоджено фасад чи несучі стіни,

► Жителі Малоданілівської громади можуть отримати по 2000 євро на ремонт розбитих будинків. Важлива умова для отримання такої допомоги - люди збираються жити в цьому будинку взимку,

► Червоний хрест виділяє постраждалим людям на ремонт будинків за 25 тисяч гривень. Вже складено список із 3 030 будинків, які потребують ремонту. Згодом список планується розширити до 10 тисяч позицій. Докладніше - за посиланням.