У період з 7 по 14 жовтня українські військові провели успішну операцію з визволення села Кругляківка в Куп'янському районі Харківської області. Ця операція мала ключове значення для посилення оборони Куп'янська, який є стратегічно важливим містом для регіону, розповіли в Головному управлінні розвідки.

Кругляківка входить до складу Курилівської сільської громади. Населення до повномасштабного вторгнення становило 1173 людей.

Протягом тижня українські захисники вели інтенсивні бої за контроль над населеним пунктом. Ворог чинив запеклий опір та неодноразово намагався контратакувати, проте всі спроби російських сил були успішно відбиті. Окупанти зазнали значних втрат. У ході ближніх боїв було знищено більше взводу ворожої піхоти.

Важливим результатом операції стало захоплення російських військових у полон. Це дозволило українським силам отримати цінні розвідувальні дані, які можуть бути використані для планування подальших операцій. Крім того, полонені поповнили обмінний фонд, що в перспективі допоможе звільнити українських захисників з російського полону.

Після завершення активної фази боїв українські військові повністю витіснили ворога з Кругляківки. Для запобігання можливим контратакам шляхи пересування росіян були заміновані.

У звільненні Кругляківки брали участь воїни підрозділу "Братство", що входить до складу Спецпідрозділу Тимура Головного управління розвідки Міністерства оборони України, за підтримки бійців 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ.