Медики харківської швидкої визнані найкращими серед колег із 58 країн. Про це повідомили у Харківському обласному Центрі екстреної медичної допомоги.

За інформацією центру, на Всесвітньому конгресі екстреної медичної допомоги, що проходить зараз у Берліні, в якому беруть участь представники 58 країн, Віктор Забашта отримав золоту відзнаку для служби ЕМД.

Ідея цієї нагороди виникла у співробітників Angels та міжнародної групи експертів служби невідкладної медичної допомоги. Так з'явилася платформа для моніторингу якості догоспіальної допомоги, що дозволяє відзначити тих, хто демонструє високу якість роботи.

Моніторинг проводиться за наступними критеріями:

  • середній час дома події;
  • попереднє сповіщення медустанови про пацієнта;
  • доставка пацієнта до профільного медичного закладу;
  • спілкування з пацієнтом.

"Дії медичних працівників, які надають екстрену медичну допомогу і є першим контактом, відіграють вирішальну роль у лікуванні пацієнта", - зазначили харківські медики.

Незважаючи на труднощі воєнного часу, харківські медики працюють чітко та злагоджено. Вони можуть прийняти пологи в екстремальних умовах, вивезти пацієнта з-під обстрілу.

На жаль, не обходиться без втрат у команді медиків - у червні під час обстрілу загинув водій "швидкої" Сергій Кандала, а на початку жовтня у Балаклії на міні підірвалася "швидка". Її фельдшер Розлада Віталій отримав контузію та опіки, водій, Кононенко Олександр, загинув на місці.