Відео знищення російського танка в Харківській області опублікував підрозділ безпілотних авіаційних комплексів “Гострі картузи”. За допомогою п'яти дронів, які атакували башту танка Т-80, українським операторам вдалося збити його активну броню. Це призвело до детонації боєкомплекту та відриву башти. 

За даними підрозділу, на Харківщині спостерігається збільшення активності російської важкої бронетехніки. Окупанти почали застосовувати невеликі бронегрупи для атак на планові цілі з подальшим швидким відходом. Техніка противника оснащена сучасними засобами радіоелектронної боротьби та динамічним захистом.

Раніше командир 3-го батальйону оперативного призначення бригади "Спартан" Олександр Букатар говорив, що на Харківському напрямку росіяни застосовують тактику малих груп, але використовують мало техніки та переважно колісну- цивільні "буханки", "Урали" тощо.

Нагадаємо, що місяць тому, 10 травня, росіяни розпочали повторний наступ на півночі Харківщини. Вони перетнули кордон біля Стрілечої, рухаючись у напрямку Липців, та атакували в районі Вовчанська.

За даними військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, втрати танків РФ у травні перевищили здатність росіян поповнювати їх. Росія може постачати на фронт 350-400 танків щомісяця, переважно відновлених після зберігання або ремонту. Нові танки Т-90 складають незначну частку від загальної кількості.