У деяких районах Харкова пішов дощ із мокрим снігом. Це перший сніг із початку осені у місті.

Також про сніг повідомляють у Києві та частині Західної України. За даними Sinoptik.ua, протягом усього дня небо в Харкові буде вкрите хмарами. Вдень та увечері очікується сніг. Температура повітря вдень може піднятися до +2 градусів.

У цей день вшановується пам'ять преподобного Іоанникія Великого. У цей день, побоюючись нечистої сили, люди намагалися нікуди не виходити з дому. Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то й осінь буде такою. Також звертали увагу на качок: якщо їх залишалося багато зимувати, зима очікувалася теплою.

У п'ятницю, 18 листопада, у Харкові сонце рідко показуватиметься крізь хмари. Уночі очікується сніг. Ранок, день та вечір пройдуть без опадів. 18 листопада відзначається день пам'яті святих Галактіона та Єпістимії. У минулі часи в цей день дівчата молилися за наречених і благали надіслати їм доброго чоловіка. Погоду визначали так: якщо стелиться туман — буде тепло, а якщо іній на деревах, потрібно готуватись до морозу. З цього часу починають міняти шубку зайці-біляки, білки, ласки.

За даними Українського гідрометцентру, зима 2022-2023 не повинна бути дуже суворою. Так, прогнозується:

  • середня температура зимового періоду (грудень-лютий) очікується на 1-2 градуси вище за норму,
  • ймовірність тривалих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25...-30 градусів в Україні дуже низька,
  • можливі короткочасні істотні похолодання тривалістю 1-5 діб, коли мінімальна температура вночі становитиме -15...-20 градусів, а на північному сході країни -26 градусів.