У Харкові вчора, 16 липня, сталося потрійне вбивство. У прокуратурі повідомили про затримання підозрюваного - ним виявився 20-річний харків'янин. 

Відомо, що у квартирі на вул. Метробудівників у Харкові хлопець убив свою 10-річну сестру, 49-річну матір і 71-річного дідуся. Він завдав усім трьом багато ударів ножем.

Після скоєння вбивств зловмисник викликав таксі. Погрожуючи ножем водієві, він відібрав у нього автомобіль Daewoo Lanos і поїхав містом. 

У районі перехрестя вул. Героїв Праці та Гвардійців-Широнінців хлопець скоїв ДТП: він збив 52-річного чоловіка, який переходив дорогу пішохідним переходом. Пішохід загинув на місці.

Начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко повідомив, що підозрюваний міг бути під впливом наркотиків.

Дядько підозрюваного Дмитро Калініченко розповів "Суспільному", що його племінника звуть Микита, а вбиту малолітню сестру - Настя. Напередодні вбивства Микита переїхав у квартиру на Північній Салтівці, де мешкали його мати, сестра і дід.

За версією Дмитра Калініченка, "ніщо не віщувало біди".

"День тому сказали, що приїхав син і буде знову жити вдома. До цього він жив із якоюсь жінкою. Усе було нормально", - повідомив Калініченко.

Дядько каже, що племінник був спокійним хлопцем, агресії не проявляв. У квітні племінник повідомив дядькові, що працює.

Євген - мешканець будинку, де сталося масове вбивство, - розповів, що загиблого літнього чоловіка звали Віктор Борисович, вони дружили, разом отримували гуманітарну допомогу.

Слідство ведеться за трьома статтями Кримінального кодексу України: 

  • п. 1, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство); п. 1, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство);
  • ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом);
  • ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

Підозрюваному загрожує довічне ув'язнення.