У Харкові правоохоронці викрили 17-річну дівчину в торгівлі наркотиками. Як повідомили в поліції, 15 травня вона була з "товаром" на дитячому майданчику в Слобідському районі міста.

Поліцейським дівчина зізналася, що у неї є при собі 70-грамовий пакет з "сіллю" і 300 грам амфетаміну, які вона планувала продати. Також харків'янка вказала 7 місць, де раніше розклала "закладки".

Дівчині повідомили про підозру за ч.2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

photo-2023-05-17-10-10-03 photo-2023-05-17-10-10-03-2

"Закладки" - один з поширених способів поширення наркотиків. Їх розкладають в примітивні схованки – під кущі, каміння, в вибоїни в стіні і так далі. Про місце знаходження схованки з наркотиками продавець повідомляє покупцеві онлайн.

Подібний механізм розповсюдження наркотиків дилери віддають перевагу через те, що він виключає безпосередній контакт продавця з покупцем. А це, в свою чергу, ускладнює збір доказової бази поліцейськими.