Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що Росія зробить спробу наступу на Харків. Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами Терехова, "ніхто не знає, що у них там у голові і які плани у керівництва Російської Федерації", але додав, що це не головне, а головне - наскільки ми будемо підготовлені, наскільки ми готові дати відсіч усім цим спробам. Терехов висловив упевненість, що якісь спроби будуть.

"Чи дамо ми відповідь? Безумовно, дамо. Тому тут не треба боятися. Ми готові відбивати всі ці спроби, і ми переможемо", - сказав міський голова.

Крім того, мер прокоментував можливість настання РФ у напрямку Куп'янська, зазначивши, що на тому напрямку йдуть бої, і наші військові зараз відбивають атаки супротивника. За словами міського голови, наразі вже є дуже багато переселенців з області, які переїхали до Харкова – близько 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Їх забезпечили гуртожитками, намагаються створити для них нормальні умови для проживання у Харкові. Місто як було готове до прийому людей, так готується і зараз.

Що кажуть інші військові та влада про можливий наступ на Харків:

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий:

"Теоретично війська РФ можуть завдати нового удару на будь-якій ділянці фронту, у тому числі і в напрямку Харкова. Але противник постійно в полі зору ЗСУ, які мають потужну розвідку. Харківську область захищають досвідчені підрозділи, що брали участь у боях, готові придушити активність військ РФ. Порівняно з лютим 2022 року зараз оборонні рубежі значно міцніші, а рівень бойової підготовки ЗСУ та тероборони зріс”.

Секретар РНБО Олексій Данилов:

"Росіяни можуть піти у наступ у Харківській та Запорізькій областях. Але ЗСУ також планують весняний наступ. Цьому сприятимуть постачання західних танків та ракет великої дальності".

Голова ХОВА Олег Синєгубов:

"Якщо війська РФ спробують наступати в Харківській області, то їхні дії не стануть несподіваними для ЗСУ. В області триває зміцнення оборони по всій лінії зіткнення з противником, щоб у ворога не було жодного шансу відбити втрачені їм позиції".