Після вчорашнього ракетного удару по центру Харкова міський голова Ігор Терехов вкотре наголосив на необхідності дати Харкову ППО.

За його словами, без допомоги союзників росіяни і далі знищуватимуть місто. На його думку, міжнародні партнери та США можуть надати допомогу, яка б захистила небо над Харковом. Він підкреслив, що удари наносяться по цивільним об'єктам. 

"Сьогодні Харків потерпає від обстрілів. Це цивільні об'єкти, житлові будинки, медичний центр, які постраждали. Зараз у лікарні перебувають 16 мешканців міста Харкова. І це жахливо. Що нам потрібно? Перш за все нам потрібно перемогти у цій війні - і це все скінчиться. Окрім цього, на теперішній час система ППО, яка би закрила нам небо, - це дуже потрібно для Харкова. Я вважаю, що нам дуже потрібна допомога наших міжнародних партнерів, США. І ви бачите, що для того, щоб рятувати життя людей, щоб ми захищали і були захищеними, нам потрібна допомога Сполучених Штатів", — сказав Терехов.

Від ворожих прильотів вчора, 16 січня, постраждали 19 житлових будинків. Розтрощені 14 автівок. Травмовані 17 цивільних: 16 жінок віком від 38 до 90 років та 31-річний чоловік. Станом на зараз у медзакладі перебуває 13 потерпілих: 43-річна жінка – у вкрай важкому стані, вона отримала тяжке проникаюче поранення. Також  у важкому стані 39-річна жінка. Інші - у середньому та легкому станах.