У Харкові на могилі екс-мера Геннадія Кернеса на цвинтарі №2 на вул. Пушкінській з'явиться пам'ятник. Фото майбутнього пам'ятника опублікувала у соцмережах вдова Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська.

"Зараз відливають із бронзи на базі цього ескізу та встановлять на могилі Геннадія", - написала Гайсинська у сториз.

Точної дати встановлення пам'ятника вдова Геннадія Кернеса не назвала.

Геннадій Кернес пішов із життя в німецькій клініці "Шаріте" у Берліні у 2020 році. Йому був 61 рік. У середині вересня того року стало відомо, що у мера – коронавірус, ще через кілька днів його відправили на лікування до Німеччини. Лікарі та близькі мера заявляли про стабілізацію його стану, проте за кілька днів до смерті у Кернеса відмовила друга нирка. Медики заявили, що причиною смерті став не коронавірус, а наслідки поранення, отриманого у 2014 році. Поховали Геннадія Кернеса у Харкові 23 грудня 2020 року. На церемонію прощання, яка проходила в оперному театрі, за даними поліції, прийшли понад 100 тисяч людей: люди у 10-градусний мороз стояли кілька годин у черзі, що розтяглася майже на кілометр.

Влітку 2021 року Геннадій Кернес став першою людиною у Харкові, якій надали звання Почесного харків'янина посмертно. У серпні 2021 року, на День міста, на будівлі харківської міськради урочисто відкрили меморіальну дошку Геннадію Кернесу. На дошці авторства скульптора Олександра Рідного зображено портрет самого Кернеса, а також знакові місця Харкова, пов'язані з ним: парк Горького, станція метро «Перемога», пам'ятник «Україна, що летить», сквер «Стрілка».

Фото: Instagram/oksanag2406