У Харківській області деякі переправи закриють на в'їзд: це робиться для того, щоб люди не поверталися у небезпечні райони. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, пише "Kharkiv Today".

"Переправи найближчим часом працюватимуть в один бік, тобто лише для виїзду на евакуацію", - зазначив Синєгубов.

Рішення було прийняте після того, як Рада оборони Харківщини оголосила про обов'язкову евакуацію з Куп'янська та прилеглих населених пунктів, а також примусову евакуацію родин з дітьми з Борової. Ці заходи викликані погіршенням військової ситуації та неможливістю відновити критичну інфраструктуру, зруйновану обстрілами.

Синєгубов підкреслив, що евакуація проходить неохоче, і владі доводиться вмовляти та роз'яснювати необхідність цих дій.

Особливу увагу приділяють лівому берегу Осколу, де проживає близько 4000 людей. Ця територія знаходиться на відстані лише 4 кілометрів від лінії фронту. На лівому березі відсутнє електропостачання, що унеможливлює надання гуманітарної допомоги.

У Куп'янську вже евакуйовані всі сім'ї з дітьми, а в Боровій планується вивезти 119 родин. Влада наголошує на важливості швидкої евакуації, особливо з лівого берега Осколу.

Синєгубов також нагадав, що в разі відмови від обов'язкової евакуації громадяни мають підписати офіційну заяву про те, що беруть на себе відповідальність за перебування на території активних бойових дій.