СБУ викрила 33-річного чоловіка, який виявився шпигуном РФ і коригував ракетні удари по українських позиціях. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Зрадник, який працював будівельником, збирав інформацію про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони в Харкові та околицях. Особливу увагу він приділяв виявленню зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ, щоб допомогти ворогу обходити українську протиповітряну оборону.

Для збору розвідданих агент обходив місцевість, таємно фіксуючи координати потенційних цілей. Зібрану інформацію він передавав російському куратору через месенджер.

Крім того, шпигун відстежував наслідки російських атак на Харків. Отримуючи від ФСБ координати можливих ударів, він проводив дорозвідку на місцях "прильотів".

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час виконання чергового завдання від ФСБ. У нього вилучено мобільний телефон з доказами співпраці з ворогом.

Колаборанту оголошено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану - за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.