24 червня цього року пасажир підірвав гранату для страйкболу в салоні автобусу в Харкові. 10 жовтня Фрунзенський районний суд Харкова засудив його до 3,6 років ув'язнення.

Як йдеться у матеріалах справи, у день злочину зловмисник був напідпитку, приблизно о 15:15 він їхав у автобусі маршруту №204. Чоловік дістав гранату і почав погрожувати пасажирам. Злякані люди терміново покинули транспорт, але чоловік підірвав гранату, яка виявилася страйкбольною і не несе небезпеку для життя, всередині порожнього автобуса.

Суд визнав обвинуваченого винним у грубому порушенні громадського порядку, що супроводжувалося особливою зухвалістю та застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України).

Засуджений раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. У нього виявлено хронічне психічне захворювання у формі дисоціального розладу особистості, однак експерти встановили, що на момент скоєння злочину він міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Окрім ув'язнення, суд зобов'язав чоловіка відшкодувати витрати на проведення судових експертиз у розмірі майже 10 тисяч гривень.